Duurzaamheid

Bakkerij Brakenhoff is begaan met omgeving en milieu. Daarom streven wij naar een duurzame maatschappelijk verantwoorde onderneming met een goede balans tussen resultaat, milieu, welzijn van medewerkers en bijdrage aan de maatschappij.

Bakkerij Brakenhoff is al jaren actief om duurzaam te ondernemen. Diverse maatregelen hebben een breder effect dan bijvoorbeeld alleen energiebesparing of afvalbeperking, vaak leiden ze ook tot resultaat op andere punten zoals een verbeterd proces of betere arbeidsomstandigheden.

Energiebesparing toepassing van led-verlichting in alle bedrijfsruimten, verantwoord omgaan met koelen en bakken, vernieuwing van apparatuur, tijdig uitschakelen van apparatuur en verlichting.

Voedselafval leidt tot economisch verlies en extra milieudruk. Het voorkomen hiervan is dan ook zeer belangrijk voor ons, en het afval dat toch ontstaat wordt zoveel mogelijk hergebruikt of duurzaam afgevoerd, te denken aan minderbedeelden, dierenopvang en hobbyboeren uit onze directe omgeving.

Milieubelasting hiertegen zetten wij ons ook aktief in met maatregelen als een uitgekiende bezorgroute of in combinatie met een collega ondernemer zoals slager en lunchspecialist, een goed uitgebalanceerde bedrijfsrouting, verantwoord gebruik van schoonmaakmiddelen, afvalscheiding en vermindering van verpakking.

Welzijn van afnemers Onze producten, vaak basisvoeding, spelen een belangrijke rol in welzijn en gezondheid van onze afnemers. Hierdoor draagt bakkerij Brakenhoff verantwoordelijkheid voor klanten en afnemers met zorg voor voedselveiligheid en productkwaliteit. Verlaging van verzadigd vet en zout. Speciale dieetwensen zijn mogelijk. Natuurlijk werken wij uitsluitend met betrouwbare leveranciers.

De vele maatregelen zijn vaak logisch en onzichtbaar, maar toch zijn wij hier dagelijks actief mee bezig, de maatregelen leiden uiteindelijk tot een beter resultaat voor iedereen!